Kinderdagverblijf Coccinelle

Over Coccinelle

Coccinelle is een kinderdagverblijf gelegen in Nijmegen-Oost op 500 meter loopafstand van het Radboudumc. Coccinelle biedt voornamelijk opvang aan kinderen van ouders die werken bij het Radboudumc, Radboud Universiteit en HAN of wonen in Nijmegen- Oost.

​Coccinelle heeft een baby-dreumesgroep, een peutergroep en een verticale groep. Op de groepen staan per dag vaste professionale pedagogisch medewerkers. Binnen het kinderdagverblijf kunnen in totaal 42 kinderen opgevangen worden. De pedagogisch medewerkers houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen ten aanzien van de opvoeding. Coccinelle hecht veel waarden aan een fijne relatie met ouders waarbij een transparante communicatie van belang is.

Wat bieden wij?
​Coccinelle biedt professionele en kleinschalige opvang. Dagelijks is een team van professionele pedagogisch medewerkers aanwezig om uw kind op te vangen. Daarnaast is er ook elke dag een lid van het management op locatie aanwezig. Hierdoor is het management betrokken bij de opvang van uw kind, kent het management de ouders en is makkelijk te bereiken voor eventuele vragen.

Elk kind krijgt van de gekwalificeerde begeleiding een individuele benadering op zijn of haar eigen niveau. Coccinelle speelt daarbij in op verschillende ontwikkelingsniveaus voor de kinderen.
Ons speelgoed nodigt kinderen uit tot spel en ontwikkeling. De lokalen zijn licht en kleurrijk van toon, met aparte speel- en doehoeken. Er zijn slaapzaaltjes en plaatsen om te rusten. Ieder kind heeft bovendien een eigen bewaarplaats, voor zijn of haar spullen.

Voor elke activiteit, zoals spelen, eten, rusten en verzorgen, is volop ruimte op een vast moment. Naast de vaste activiteiten biedt Coccinelle ook o.a. Muziek op Schoot voor kinderen van 0 tot 4 jaar onder begeleiding van een muziekdocente, kookactiviteiten in het souterrain voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en wandelen in het park gelegen aan het Albertinum Klooster. Alles past in onze filosofie van een stimulerend pedagogisch klimaat.
 

gerealiseerd door AA Webdesign