Kinderdagverblijf Coccinelle

aanmelden

Praktische informatie

 

Plaatsingsovereenkomst

Aanmelden

U kunt uw kind aanmelden door middel van het inschrijfformulier
U hoeft geen inschrijfgeld te betalen.
Wilt u een bevestiging van uw inschrijving ontvangen? Dan kunt u dat aangeven op het inschrijfformulier.
Wanneer er een plekje voor uw kind is op de gewenste datum en dagen nemen wij telefonisch of via een email contact met u op.

Als u tussentijds vragen heeft over de opvang of plaatsing, mag u ons natuurlijk altijd bellen of mailen!

Betalingswijze
De kosten per kindplaats staan gespecificeerd in de plaatsingsovereenkomst. Het verschuldigde bedrag wordt maandelijks vooraf rond de 1e werkdag van de factuurmaand via automatische incasso voldaan. Bij ondertekening van de plaatsingsovereenkomst machtigt u Coccinelle bedragen van uw rekening af te schrijven vanwege de opvang van uw kind. Voor niet afgenomen dagdelen ontvangt u geen restitutie.

Wanneer de plaatsing definitief is ontvangt u een mail met daarin een link (KOV.net) met de mogelijkheid om u te registeren. Na registratie kunt u via onze website (onder kopje ‘ouders’- ‘KOV.net’) deze link terugvinden. Voor het inloggen, dient u de browser Firefox, Google Chrome of Safari te gebruiken.
Via dit account ontvangt u de maandelijkse facturen en het jaaroverzicht van Coccinelle.
 

Registratienummer LKR

Voor een wijziging of een nieuwe aanvraag kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst heeft u het LRK-nummer nodig.
Ons Registratienummer Landelijk Kinderopvang Register (LKR): 172031655

Openingstijden en Feestdagen

Coccinelle is 52 weken per jaar, van maandag tot en met vrijdag (7.00 uur tot 19.00 uur), geopend met uitzondering van de feestdagen. De reguliere opvang is van 7.30 uur tot 18.00 uur.

's Ochtends zijn alle kinderen welkom vanaf 7.30 uur. Heeft u vroege opvang dan kunt u uw kind al om 7.00 uur brengen. Wij willen graag dat iedereen om uiterlijk 9.15 uur binnen is, zodat we daarna gezellig met de kinderen de dag kunnen beginnen.
Vanaf 16.30 uur tot 18.00 uur worden de kinderen weer opgehaald. Heeft u verlengde opvang dan kunt u uw kind tot 19.00 uur ophalen.
 

Op de volgende officiele feestdagen is Coccinelle gesloten:
Nieuwjaarsdag - tweede Paasdag – Koninginnedag- 5 mei (1xper 5 jaar, te beginnen in 2020) – Hemelvaartsdag - tweede Pinksterdag - eerste en tweede Kerstdag.

Op kerstavond en oudejaarsdag gaan wij om 17.00 uur dicht.

 

Wijzigen van opvangdagen
Wanneer u de opvangdagen in de plaatsingsovereenkomst wil wijzigingen (een extra of een andere dag) kunt u dit schriftelijk of via de mail aanvragen. Wanneer u een dag wil opzeggen heeft u een opzegtermijn van een maand. (Houdt u er rekening mee dat wanneer u daardoor nog maar een dag gebruik maakt van de opvang, dit alleen mogelijk is op de woensdag of vrijdag).

 

Een incidentele dag extra

Bij een plaatsingsovereenkomst van 1 of 2 dagen per week ontvangt u 3 extra dagen. Bij een plaatsingsovereenkomst van 3 of 4 dagen per week ontvangt u 5 extra dagen. Deze dagen mag u het gehele jaar kosteloos inzetten wanneer de kind/leidsterratio op de groep het toelaat. Wanneer u deze extra dagen allemaal heeft ingezet en nog meer extra dagen wil afnemen betaald u deze als incidentele dagopvang.

Wanneer uw kind 4 jaar wordt

De plaatsingsovereenkomst eindigt op de dag dat uw kind 4 jaar is geworden. U mag de plaatsingsovereenkomst verlengen tot het eind van de verjaardag maand.

Wanneer uw kind in mei/juni 4 jaar wordt en pas na de zomervakantie kan starten op school kunt u gebruik maken van de opvang tot aan het begin van het nieuwe schooljaar. Wij ontvangen dan graag begin van het jaar een schriftelijke bevestiging over de laatste dag dat uw kind gebruik maakt van de opvang.

Wachtlijst
Coccinelle heeft op dit moment een minimale wachtlijst.

Dit is de volgorde waarin we kinderen toelaten:
1. Broertjes/zusjes
2. Interne wachtlijst extra dag
3. Externe wachtlijst (nieuwe aanmeldingen)
 

Informatievoorziening

Wanneer u gebruik maakt van de opvang ontvangt u de nieuwsbrief, de notulen van de ouderraad en belangrijke mededelingen via de email.

Groepsinformatie ontvangt u persoonlijk bij de mondelinge overdracht wanneer u uw kind brengt of ophaalt.

Wij gaan i.v.m. privacy zorgvuldig om met foto’s van kinderen. Op de homepage van onze website vindt u het fotoalbum. Dit fotoalbum is alleen toegankelijk als u uw kindje op Coccinelle heeft geplaatst.

Onze werkwijze is in de volgende documenten op de website te lezen;

  • Babybeleid
  • Pedagogisch beleid
  • Vier ogenprincipe
  • Actueel veiligheid- en gezondheidsbeleid
  • GGD-inspectierapport
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy statement
  • Klachtenregelement

Heeft u nog vragen over andere zaken die hierboven niet vermeld kunt u gerust contact opnemen.

 

Verzekering
Coccinelle is niet aansprakelijk voor het kapotgaan of kwijtraken van kleding, speelgoed of andere spullen van uw kind.
Uw kind is tijdens zijn of haar verblijf op Coccinelle verzekerd tegen ongevallen. Het is verstandig als u zelf ook een WA-verzekering afsluit voor uw kind.

 

Contactinformatie

Adres

Heyendaalseweg 127 G

6525 AJ Nijmegen

Telefoonnummer

024 3030308

Email

Info@kdvcoccinelle.nl

Website

Www.kdvcoccinelle.nl

 

Directeur: mevr. W. Hendriks
Leidinggevende: mevr. L v.d. Linden Gerrits
Beleid- en planningsmedewerker: mevr. L. Brukx

 

 gerealiseerd door AA Webdesign