Plaatsingsovereenkomst

 •  De plaatsingsovereenkomst bestaat uit 52 weken.
 •  Minimale afnamen is 2 dagen. Een dag afname is alleen mogelijk op woensdag of vrijdag.
 • Bij een plaatsingsovereenkomst van 1 of 2 dagen per week ontvang je 3 extra dagen. Bij een plaatsingsovereenkomst van 3 of 4 dagen per week ontvang je 5 extra dagen.
 •  De plaatsingsovereenkomst eindigt op de dag dat je kind 4 jaar wordt.
 •  De opzegtermijn is een maand en kan op elke willekeurige dag worden opgezegd.
 •  De prijs is inclusief luiers en voeding (exclusief flesvoeding).
 •  Prijswijzigingen worden ten minste een maand van tevoren schriftelijk medegedeeld.

Aanmelden

Je kunt je kind aanmelden door middel van het inschrijfformulier. Je hoeft geen inschrijfgeld te betalen. Per e-mail ontvang je een kopie van je inschrijfformulier.
Wanneer er een plekje voor je kind is op de gewenste datum en dagen nemen wij telefonisch of via een email contact met je op.

Als je tussentijds vragen heeft over de opvang of plaatsing, mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen!

Betalingswijze

De kosten per kindplaats staan gespecificeerd in de plaatsingsovereenkomst. Het verschuldigde bedrag wordt maandelijks vooraf rond de 1e werkdag van de factuurmaand via automatische incasso voldaan. Bij ondertekening van de plaatsingsovereenkomst machtig je Coccinelle bedragen van je rekening af te schrijven vanwege de opvang van je kind. Voor niet afgenomen dagdelen ontvangt je geen restitutie.

Wanneer de plaatsing definitief is ontvang je een mail met daarin een link (KOV.net) met de mogelijkheid om u te registeren. Na registratie kunt u via onze website (onder kopje ‘ouders’- ‘KOV.net’) deze link terugvinden. Voor het inloggen dien je de browser Firefox, Google Chrome of Safari te gebruiken.
Via dit account ontvang je de maandelijkse facturen en het jaaroverzicht van Coccinelle.

Registratienummer LKR

Voor een wijziging of een nieuwe aanvraag kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst heb je het LRK-nummer nodig.
Ons Registratienummer Landelijk Kinderopvang Register (LKR): 172031655

Openingstijden en Feestdagen

Coccinelle is 52 weken per jaar, van maandag tot en met vrijdag (7.00 uur tot 19.00 uur), geopend met uitzondering van de feestdagen. De reguliere opvang is van 7.30 uur tot 18.00 uur.

‘s Ochtends zijn alle kinderen welkom vanaf 7.30 uur. Als je gebruik maakt van de  vroege opvang mag je om 7.00 uur je kindje brengen. Wij willen graag dat iedereen om uiterlijk 9.15 uur binnen is, zodat we daarna gezellig met de kinderen de dag kunnen beginnen.
Vanaf 16.30 uur tot 18.00 uur worden de kinderen weer opgehaald. Als je gebruik maakt van de verlengde opvang kun je tussen 18.00 uur tot 19.00 uur je kindje ophalen.

Op de volgende officiële feestdagen is Coccinelle gesloten:
Nieuwjaarsdag – tweede Paasdag – Koningsdag – 5 mei (1x per 5 jaar, te beginnen in 2024) – Hemelvaartsdag – tweede Pinksterdag – eerste en tweede Kerstdag.

Op kerstavond en oudejaarsdag gaan wij om 17.00 uur dicht.

Wijzigen van opvangdagen

Wanneer je de opvangdagen in de plaatsingsovereenkomst wil wijzigingen (een extra of een andere dag) kun je dit schriftelijk of via de mail aanvragen. Wanneer je een dag wil opzeggen heb je een opzegtermijn van een maand. (Hou je er rekening mee dat wanneer je daardoor nog maar een dag gebruik maakt van de opvang, dit alleen mogelijk is op de woensdag of vrijdag).

Een incidentele dag extra

Bij een plaatsingsovereenkomst van 1 of 2 dagen per week ontvang je 3 extra dagen. Bij een plaatsingsovereenkomst van 3 of 4 dagen per week ontvang je 5 extra dagen. Deze dagen mag je het gehele jaar kosteloos inzetten wanneer de kind/leidsterratio op de groep het toelaat. Wanneer je deze extra dagen allemaal hebt ingezet en nog meer extra dagen wil afnemen betaal je deze als incidentele dagopvang.

Wanneer uw kind 4 jaar wordt

De plaatsingsovereenkomst eindigt op de dag dat je kind 4 jaar is geworden. Je mag de plaatsingsovereenkomst verlengen tot het eind van de verjaardag maand.

Wanneer je kind in mei/juni 4 jaar wordt en pas na de zomervakantie kan starten op school kun je gebruik maken van de opvang tot aan het begin van het nieuwe schooljaar. Wij ontvangen dan graag begin van het jaar een schriftelijke bevestiging over de laatste dag dat je kind gebruik maakt van de opvang.

Wachtlijst

Coccinelle heeft op dit moment een minimale wachtlijst.

Dit is de volgorde waarin we kinderen toelaten:
1. Broertjes/zusjes
2. Interne wachtlijst extra dag
3. Externe wachtlijst (nieuwe aanmeldingen)

Informatievoorziening

Wanneer je gebruik maakt van de opvang ontvang je de nieuwsbrief, de notulen van de ouderraad en belangrijke mededelingen via de email.

Groepsinformatie ontvang je persoonlijk bij de mondelinge overdracht bij het breng en haalmoment van je kind.

Wij gaan i.v.m. privacy zorgvuldig om met foto’s van kinderen. 

Onze werkwijze is in de volgende documenten op de website te lezen;

 • Babybeleid
 • Pedagogisch beleid
 • Vier ogenprincipe
 • Actueel veiligheid- en gezondheidsbeleid
 • GGD-inspectierapport
 • Algemene voorwaarden
 • Privacy statement
 • Klachtenregelement

Heb je nog vragen over andere zaken die hierboven niet vermeld kun je gerust contact opnemen.

Verzekering

Wij gaan zorgvuldig om met de spullen van je kind. Helaas kan het toch voorkomen dat een kledingstuk, speelgoed of andere spullen van je kind kwijtraakt of kapotgaat. Coccinelle is hiervoor niet aansprakelijk.

Tijdens de opvang op Coccinelle is je kind verzekerd tegen ongevallen. Het is verstandig als je zelf ook een WA-verzekering afsluit voor je kind.

Contactinformatie

Adres
Heyendaalseweg 127G
6525AJ Nijmegen

Telefoonnummer
024 – 3030308

E-mail

Website
www.kdvcoccinelle.nl

Directeur: mevr. W. Hendriks
Leidinggevende: mevr. L v.d. Linden Gerrits
Medewerker planning: mevr. P. van Rijsewijk