Coccinelle is een kleinschalig kinderdagverblijf gevestigd sinds februari 2001 in het voormalige Dominicanenklooster “Albertinum” gelegen in Nijmegen oost, in de wijk Groenewoud. Ons kinderdagverblijf ligt op 500 meter loopafstand van het Radboudumc.

Coccinelle, de Franse naam voor lieveheersbeestje, geeft je kind in een parkachtige omgeving een zorgzame, gestructureerde leef- en speelomgeving met veel gelegenheid om buiten te zijn. Wij dragen zorg voor een klimaat waar kinderen zich veilig en geborgen voelen om van daaruit zichzelf, elkaar en de wereld te ontdekken. Zowel de begeleiding als de voorzieningen zijn hierop ingesteld.

Ben je op zoek naar kinderopvang? 

​Woon of werk je in Nijmegen-Oost en ben je op zoek naar kleinschalige kinderopvang? Er zijn op verschillende dagen plaatsingsmogelijkheden. ​Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Pamela van Rijsewijk. ​U ontvangt dan informatie betreft de plaatsingsmogelijkheden en u kunt een afspraak maken voor een rondleiding. ​

direct inschrijven

Over Coccinelle

Coccinelle is een kinderdagverblijf gelegen in Nijmegen Oost op 500 meter loopafstand van het Radboudumc ziekenhuis. Coccinelle biedt voornamelijk opvang aan kinderen van ouders die werken bij het Radboudumc, Radboud Universiteit of HAN of wonen in Nijmegen Oost.
 
Coccinelle heeft twee baby-dreumesgroepen voor kinderen van 0-2 jaar en twee dreumes-peutergroepen voor kinderen van 1,5-4 jaar. Op de groepen staan per dag vaste professionele pedagogisch medewerkers. Binnen het kinderdagverblijf kunnen in totaal 44 kinderen opgevangen worden. De pedagogisch medewerkers houden zoveel mogelijk rekening met je wensen ten aanzien van de opvoeding. Coccinelle hecht veel waarde aan een fijne relatie met ouders waarbij een transparante communicatie van belang is.

Wat bieden wij?

Coccinelle biedt professionele en kleinschalige opvang. Dagelijks is een team van professionele pedagogische medewerkers aanwezig om je kind op te vangen. Daarnaast is er ook elke dag een lid van het management op locatie aanwezig. Hierdoor is het management betrokken bij de opvang van uw kind, kent het management de ouders en is makkelijk bereikbaar voor eventuele vragen.

Elk kind krijgt van de gekwalificeerde begeleiding een individuele benadering op zijn of haar eigen niveau. Coccinelle speelt daarbij in op verschillende ontwikkelingsniveaus voor de kinderen. Ons speelgoed nodigt kinderen uit tot spel en ontwikkeling. De lokalen zijn licht en kleurrijk van toon, met aparte speel- en doe hoeken. Elke groep heeft zijn slaapzaal en plaatsen om te rusten. Ieder kind heeft bovendien een eigen bewaarplaats, voor zijn of haar spullen.

Voor elke activiteit, zoals spelen, eten, rusten en verzorgen, is volop ruimte op een vast moment. Naast de vaste dagelijkse activiteiten biedt Coccinelle ook o.a. Muziek op Schoot voor kinderen van 0-4 jaar onder begeleiding van een muziekdocent, kookactiviteiten in het souterrain voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en wandelen in het park gelegen aan het Albertinum Klooster. Alles past in onze filosofie van een stimulerend pedagogisch klimaat.

Openingstijden

Coccinelle is 52 weken per jaar open van 7.00 tot 19.00 uur. Alleen op nationale feestdagen is Coccinelle gesloten.
 

Aanmelden

Wij plaatsen kinderen minimaal twee hele dagen per week. Alleen op woensdag en vrijdag bieden we de mogelijkheid uw kind één dag per week te plaatsen. Als je gebruik maakt van één dag in de week, houden we extra goed in de gaten of je kind zich thuis gaat voelen in de groep. 
 
Je kunt je kind aanmelden door middel van het inschrijfformulier. Je hoeft geen inschrijfgeld te betalen. Wil je een bevestiging van je inschrijving ontvangen? Dan kun je dat aangeven op het inschrijfformulier. Wanneer er een plekje voor je kind is op de gewenste datum en dagen nemen wij telefonisch of via een email contact met je op. Als je tussentijds vragen heeft over de opvang of plaatsing, mag u ons natuurlijk altijd bellen of mailen.